top of page

16mm Analog Film Manipülasyonu Atölyesi

Analog filmin büyüsüne kapılmaya hazır mısınız? Bu özel atölye, katılımcılara 16 mm film pelikülü üzerinde manuel ve kimyasal yöntemlerle oynama fırsatı sunuyor. 🎞️


Atölye Detayları:

Atölye, avangard sinema ve film malzemesinin kullanımı üzerine, manipüle edilmiş film örneklerinin incelendiği bir sohbetle başlayacak. Katılımcılara film bozma / yeniden yaratma teknikleri ve araçları hakkında detaylı bilgi sunulacak. Ardından her katılımcı kendisine sağlanacak 16mm film üzerinde, tercih ettiği teknikleri kullanarak ve kendi ritminde çalışacak.

Atölye sonunda, katılımcılar kare kare yarattıkları film kesitlerini heyecan verici bir 16mm projektör gösterimiyle izleme şansına sahip olacaklar. Ayrıca, her katılımcı kendi eserini dijital formatta alacak ve paylaşma imkanına kavuşacak. 🎥

Atölye boyunca, analog filmin nostaljik dokusu, seçkin caz notalarıyla harmanlanarak sizi benzersiz bir atmosferin içine çekecek.


Kayıt linkine direkt ulaşım için:


Etkinlik Bilgileri:

Tarih: 4 Mayıs 2024, Cumartesi

Saat: 13:00 - 18:00

Yer: Werkstatt Akademi

Karakolhane Caddesi No:102 Kadıköy

Atölye katılım ücreti kişi başı 1.150 TL’dir.

(Bu ücret; 16mm film, ışıklı tabla ve büyüteç kullanımı, manipülasyon malzemeleri ve koruyucu malzemeleri kapsamaktadır).

*Film üzerine herhangi bir deneyime ihtiyaç duymadan katılım sağlayabilirsiniz.

Hayalinizdeki filmi yaratmak için bize katılın ve elinizin değdiği her karede film sanatının tadını çıkarın!


Eğitmen hakkında:

Sıla Ünlü İntepe Prag'da FAMU'da film yönetmenliği okuduğu sırada analog film ile çalışmaya başlamıştır ve halen 8mm ve 16mm üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.




14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page